Résultat de votre recherche

Ontdek de regio

Tot uw dienst om u te helpen de regio te ontdekken

Als je niet in de regio woont maar er wel zou willen wonen, kun je gebruikmaken van onze diensten om je rond te leiden. Onze makelaars staan altijd voor je klaar om je verzoeken te beantwoorden en je te helpen de interessantste steden in onze regio te ontdekken op basis van je voorkeuren en behoeften.

We helpen je graag bij het vinden van een huis in de regio Nouvelle-Aquitaine , zodat je kunt genieten van alle schatten van Zuidwest-Frankrijk. Dit maakt het gemakkelijker voor je om je keuze te maken.

Steden en eigendommen die voldoen aan je eisen

We houden altijd rekening met je wensen, zodat je de steden in de regio Nouvelle-Aquitaine kunt ontdekken waar je graag zult wonen.

We hebben een groot aantal woningen in verschillende steden in het departement Charente die zeker voldoen aan je wensen en je budget. We leiden je graag rond wanneer het jou uitkomt, maar we geven je ook zoveel mogelijk informatie over de omgeving, zodat je optimaal gebruik kunt maken van alle voorzieningen die er zijn.

We staan altijd klaar om naar je te luisteren en aan je verschillende eisen te voldoen.

Wonen in Charente

Charente is departement 16 van Frankrijk en maakt deel uit van de regio Poitou-Charentes. Bekend om zijn Cognac wijngaarden, historisch erfgoed en Angoulême festivals, is het een ideale plek voor gezinnen.

Uitgaan en toerisme in Charente

Het hele jaar door is de afdeling in de ban van festivals:

 • Festival International de la Bande Dessinée – Jaarlijks festival in januari, waarbij de stad een weekend lang wordt omgetoverd in een stripstad. Het evenement is gewijd aan Franse en buitenlandse strips (bijvoorbeeld manga).
 • Circuit des Remparts – Jaarlijkse race en tentoonstelling van klassieke auto’s en supercars in september. De race vindt plaats binnen de oude stadsmuren.
 • Festival de Confolens – Folklorefestival, in augustus, waar de stad Confolens 6 dagen lang het wereldcentrum voor volksdans en -muziek wordt.
 • Cognac Blues Passion – Jaarlijks muziekfestival in juli gewijd aan Afro-Amerikaanse muziek, gehouden in de stad Cognac. Rock-, pop- en soulsterren als Lenny Kravitz, Jamie Cullum en Charlie Winston waren er allemaal.
 • Festival Musique Métisses – Jaarlijks muziekfestival in mei, gericht op diversiteit, met wereldmuziek variërend van reggae tot jazz.

Het departement is ook rijk aan natuurlijke hulpbronnen en historisch erfgoed:

 • Bezoek aan de Cognac wijngaarden – wijngaarden waar de eau de vie wordt geproduceerd die wordt gebruikt om Cognac en Pineau des Charentes te maken.
 • Het departement Charente organiseert het hele jaar door regelmatig « Nuits d’archéo » (archeologieavonden) in verschillende dorpen om het lokale historische erfgoed te ontdekken.

De scholen

Het departement heeft meer dan 470 instellingen, variërend van kleuterscholen tot hogescholen (met name op het gebied van beeld, handel, techniek, videogames en film).

Bezoek descholengids van Charente.

De winkels

Om te winkelen raadt het agentschap Angoulême aan. Hier vind je de autovrije straat met zijn vele winkels, het winkelcentrum Champ de Mars en de afgelegen winkelgebieden Champniers en Soyaux.

Om te winkelen zijn er bijna 110 supermarkten en hypermarkten in het departement, voornamelijk in Angoulême, Cognac, Confolens, Barbezieux, Ruffec en Chalais. Geen paniek, er zijn genoeg lokale markten en versmarkten in steden en dorpen. De Charente staat bekend om zijn gastronomie (vooral de meloen).

 

Wonen in de Dordogne

De Dordogne is departement 24 van Frankrijk, onderdeel van de regio Aquitaine. Het staat vooral bekend om zijn natuurgebieden en historisch erfgoed. Bijna 45% van het grondgebied is bebost en de rest is versierd met kastelen en middeleeuwse dorpjes, waardoor het een charme heeft die tot ver buiten de grenzen van Frankrijk wordt herkend.

Uitgaan en toerisme in de Dordogne

Natuurgebieden in de Périgord
Er zijn veel natuurgebieden in de Dordogne. Onder de must-sees zijn..:

 • De grotten van Lascaux, in Montignac sur Vézère, waar je schilderingen en gravures kunt ontdekken die naar schatting meer dan 17.000 jaar oud zijn.
 • Regionaal Natuurpark Périgord Limousin, gewijd aan het leven van de Neanderthalers en de Cro magnons.

Gastronomie van de Périgord

De Dordogne barst van de kwaliteitsproducten en traditionele recepten, te beginnen met foie gras. Wat je zeker moet proeven in de regio zijn Monbazillac (een zoete wijn) en Bergerac wijnen, eend bereid op verschillende manieren en gebak op basis van noten.

Dorpen om te bezoeken

Als u de Dordogne bezoekt en een overzicht wilt krijgen van het lokale erfgoed en de landschappen, is het een goed idee om een aantal karakteristieke dorpen te voet te bezoeken. Veel van deze dorpen staan op de lijst van de mooiste dorpen van Frankrijk. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Belvès – het dorp van de « zeven torens
 • Domme – biedt een panoramisch uitzicht over de Dordogne-vallei
 • Castelnaud-la-Chapelle – een imposant kasteel waar geschiedenisliefhebbers hun hart kunnen ophalen

Ga voor meer informatie naar de website van het Comité Départemental du Tourisme en Dordogne.

De scholen

Van kleuterscholen tot instellingen voor hoger onderwijs, de Dordogne telt bijna 540 openbare en particuliere instellingen. Afhankelijk van waar je woont, kun je gemakkelijk een school vinden waar je kinderen hun hele schoolleven terechtkunnen. Ga voor adressen naar de scholengids van de overheid.

De winkels

Het departement Dordogne heeft meer dan 140 hypermarkten en supermarkten, voornamelijk in de steden Périgueux (de dichtstbevolkte), Bergerac, Sarlat en Terrasson-Lavilledieu.

Woon je ver van deze steden? Dat is geen probleem. Er zijn veel lokale markten in de Dordogne, dus je kunt boodschappen doen zonder al te ver te rijden.

 • Recherche

  0 € à 2 000 000 €

Comparer les annonces